{ "title": "Stres İnkontinans", "image": "https://www.stres.gen.tr/images/Stres-Inkontinans-81.gif", "date": "19.01.2024 23:44:34", "author": "Yunus Emre Ateş", "article": [ { "article": "
Stres İnkontinans, öksürüp aksırırken ya da birtakım eforlar yapıldığında idrar kaçması hali olarak tanımlanır. En sık görülen idrar kaçırma tipidir. Yapılan araştırmalarda, %50 oranında kadınlarda görülmektedir. Ayrıca, mesanenin belli bir oranda dolu olması, mesane çıkışındaki yetersizlik gibi stres inkontinans'a sebep olabilecek bulgular var ise cinsel ilişki esnasında da idrar kaçırma görülebilir. Mesane kaynaklı olabilir. Orgazma sırasında mesanenin kontrolsüz kasılmasıyla da stres inkontinans görülebilir. İdrar kesesinin belli bir oranda dolu olduğunu gösterir.

Stres İnkontinans Tedavisi: Cerrahi müdahaleler, stres inkontinans tedavilerinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Hastalık değerlendirildiğinde, şiddet sıklığı ve hayat kalitesini etkilemesi dikkate alındığında tedavi şekline karar verilir. Her hastaya cerrahi uygulama gerekli değildir. Pelvik tabanla ilgili adelenin güçlendirilmesi, önerilen bir yöntemdir. En az üç ay gibi belirlenen zamanlarda yapılır. Elektriksel stimülasyon bazlı elektrotlar yerleştirilerek yapılan tedaviler de mevcuttur. Medikal tedaviler önerilebilir. Östrojen uygulaması, özellikle vajinal bölgede atrofisi olan (Östrojen eksikliği) hastalarda bölgesel uygulamalarla, bölgesel dokunun kanlanmasını artıran ve idrar kaçırmaya pozitif bir etkisi olan uygulamalar gerçekleştirilir. Ayrıca Dloksatin tedavisi uygulanabilir. Dloksatin tedavisi, ameliyat edilemeyecek hastalara uygulanır. Belli bir doz şeması vardır. Antidepresan tipi bir ilaçtır.
" } ] }