{ "title": "Stres İlaçları", "image": "https://www.stres.gen.tr/images/Stres-Ilaclari-99.jpg", "date": "20.01.2024 11:34:55", "author": "Aslı KURT", "article": [ { "article": "

Stres İlaçları, eskiden uyuşturucu madde içerirdi ve tek etkisi insanları bol bol uyumasını sağlamaktı. İçerisindeki uyuşturucu maddelerin etkisi ile de bağımlılık yaparlardı. Fakat son 50 yıl içerisinde insan psikolojisini değiştiren, düzenleyen ve kontrol altına alan birçok stres ilaçları üretilmiştir. Ayrıca ilaçların yan etkileri en aza indirilerek hastanın sağlığı da koruma altına alınmıştır. Bu stres ilaçları sayesinde kişinin ruhsal bozuklukları, duygu düşünce karmaşıklıkları ve sinir nöbetleri kontrol altına alınmıştır.

Stres İlaçlarının Yan Etkileri Nelerdir?

Stres ilaçları arkadaş öneri ile ya da keyfi kullanılmamalıdır. Bu ilaçlar doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Aksi durumda beklenmedik yan etkiler ile karşılaşmak mümkündür. Stres ilaçlarının en bilindik yan etkileri arasında; iştahsızlık, mide bulantıları, sürekli uyku hali, hızlı kilo alımı, ishal, kabızlık ve cinsel isteksizlik vardır. Bunun dışında kişi durgunlaşır ve neşesini kaybeder. Bu gibi olağan dışı durumlarda mutlaka doktorunuza başvurun.

Stres İlaçları Kullanacaklara Önemli Uyarılar
Stres İlaçları Hangi Durumlarda Kullanılır?

Halk arasında birçok ilaç stres ilacı olarak gösterilir. Stres, depresyon, endişe ve kaygı gibi durumlarda psikiyatrist önerisinde kullanılması gerekir.

Doktorlar tarafından en çok tavsiye edilen stres ilaçları; Reboksetin (Edronax), Tianeptin (Stablon), Milnacipran (İxel) ve Driclor Roll-Ondır.

" } ] }